donderdag 12 december 2013

Verbeterdrang


Gisteravond was de derde aflevering van ‘Beter dan het origineel’ op SBS6 te zien. Een programma waarin BN’ers elkaar uitdagen om van de grootste hits een nieuwe hit te maken. Een leuk concept, maar wat ik me afvraag is: ‘Waarom wil men iets wat goed is altijd maar verbeteren of veranderen?’

Al snel kom je er achter dat verbeteren of veranderen van dingen in het menselijke gedrag zit. Maar dat is nog geen antwoord op de vraag natuurlijk. De onderliggende gedachte hiervan is het hebben van kritiek. Mensen zijn niet snel tevreden en hebben daarom vaak kritiek op van alles en nog wat. Door het hebben van kritiek wil men verbeteren of veranderen.

Maar stop eens om dingen die (op hun eigen manier) goed zijn te willen verbeteren of te veranderen en begin bij je eigen dingen. Neem nou de aflevering van ‘Beter dan het origineel’ van gisteren. Antje Monteiro en Xander de Buisonje zongen beiden een ‘betere’ eigen versie van Kleine Jongen. Juist, een nummer van één van de beste volkszangers die Nederland heeft gekend: André Hazes. Een leuke poging van de twee maar beter dan het origineel zal het nooit worden en dat is eigenlijk met alles zo!

Hier de versie van Xander de Buisonje en oordeel zelf: Is het beter dan het origineel of niet?.



Adios!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten