donderdag 19 december 2013

I just wanna run...


Elke maandagavond hijs ik mezelf in me sportkleren voor een goede groepssessie steppen. Uit de stereo installatie dreunen dan de lekkerste ritmes. Nee, niet zomaar willekeurige nummers, maar nummers die speciaal geselecteerd zijn voor het steppen. Heb jij er ooit wel eens bij stil gestaan dat ze tijdens het sporten specifieke nummers draaien? Nee? Dan ga ik daar vandaag verandering in brengen, want muziek beïnvloed wel degelijk jou work-out sessie

Het bekende platform Spotify heeft zelfs speciale speellijsten voor een goede work-out. Voor elk soort work-out hebben zij een aparte playlist gemaakt. Zo gebruik je voor een goede, snelle hardloopsessie de lijst ‘Running High Temp > 140 BPM’, voor krachttrainging ‘Pumping Iron’ en voor yoga kun je de speellijst ‘Love Life| Live Yoga’. De muziek in de verschillende lijsten zorgen voor een optimale work-out. De muziek stimuleert namelijk jouw gedrag tijdens het sporten. 


Krijg jij nu ook al zin in een goede work-out?

Wat we hieruit op kunnen maken is dat muziek een grote rol speelt bij hoe jij je gedraagt. Natuurlijk hadden we in eerdere posts al gezien dat muziek verschillende gedragingen kan beïnvloeden (crimineelgedrag en creativiteit). Maar nu zien we dus ook dat wanneer men een bepaalde afspeellijst luistert dat het gedrag daarop aanpast wordt. Wanneer jij bijvoorbeeld een romantische afspeellijst luistert zal je eerder in die stemming komen dan wanneer je een sombere lijst luistert. Dit geld dus ook voor muziek tijdens een work-out. Dus de volgende keer wanneer jij gaat sporten, luister je naar de juiste afspeellijst zodat je de beste resultaten boekt!!!

Adios!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten