woensdag 11 december 2013

Frozen!


Wat is een Disneyfilm zonder muziek? Inderdaad, helemaal niks. Vanaf de eerste Disneyfilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) is muziek een belangrijk onderdeel van de Disneyfilms. Ook in de nieuwste film Frozen, die vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen draait, worden weer vele leuke, nieuwe liedjes gezongen.

Frozen gaat over een meisje genaamd Anna: “Fearless optimist Anna teams up with Kristoff in an epic journey, encountering Everest-like conditions, and a hilarious snowman named Olaf in a race to find Anna's sister Elsa, whose icy powers have trapped the kingdom in eternal winter.” (IMDB.com)
Net als in andere films van Disney komen in de lange tocht naar het einde verschillende vrolijke, spannende en sombere liedjes terug. Liedjes die naast de gesproken taal het verhaal vertellen op een leuke en spelende manier. 

De Leeuwenkoning
In mijn kindertijd heb ik heel wat Disneyfilms afgekeken en zo vaak dat ik alle liedjes mee kon zingen. Vooral De Leeuwenkoning was erg populair bij ons thuis. Ken jij hem nog? Hakuna Matata!

Hakuna Matata!
What a wonderful phrase
Hakuna Matata!
Ain't no passing craze

It means no worries
For the rest of your days
It's our problem-free philosophy

Maar ook uit andere Disneyfilms werden de liedjes hardop meegezongen. Het leuke aan de muziek uit de Disneyfilms is dat het aanstekelijke deuntjes zijn. Ze blijven in je hoofd hangen en hebben een super vrolijk effect. De muziek geeft net dat extra tintje aan de films van Walt Disney Pictures.

Hier alvast een voorproefje van Love Is An Open Door uit de nieuwste Disneyfim. Iedereen kan helemaal opgaan in de rol van deze leuke nieuwe wezentjes van Disney en weer lekker mee lallen met de muziek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten