zaterdag 14 december 2013

Column #3

Ordinary Love
Deze week drie nieuwe songs in de top 40. Ordinary Love van de legendarische U2 springt er met kop en schouders uit. Je zou zeggen dat deze band die vanaf 1976 toch een keer met pensioen zou gaan. Maar niets is minder waar. De vier mannen gaan gewoon vrolijk verder.

Met Ordinary Love laten de mannen weer even zien dat ze het entertainen nog lang niet verleerd zijn. Net als bij alle andere nummers van hen nemen ze de luisteraars helemaal mee in het verhaalt van het liedje. Nou is dit natuurlijk niet heel moeilijk als het over liefde gaat, want iedereen kan zich inbeelden hoe dat voelt. Maar dan nog is het een kunst om het publiek mee te nemen, want wij mensen zijn erg kritisch!

Shoes of Lightning
De andere twee songs zijn bijna niet te moeite waard om te benoemen. Althans, als we de liedjes vergelijken met eerdere producties van de twee groepen. Ik heb het over Shoes of Lightning van Racoon en Counting Stars van OneRepublic. Beiden hebben een mooie diepgaande tekst, maar daar houdt het dan ook een beetje mee op. Geef mij maar hun grote hits als Secrets en Oceaan.



Klik hier voor de complete top 40 van week 50!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten