zondag 8 december 2013

Kerkelijke muziek


Een muziekmomentje voor op de zondagochtend. Ja, op zondagochtend! Menig tiener ligt nog op één oor en kan even geen muziek meer horen. Een enkele is inmiddels wakker geworden van die verrekte kerkklokken, Like me. Maar de trouwe kerkgangers komen op diezelfde kerkklokken af voor hun ‘muziekmomentje’ in de kerk.

Nu hoor ik je al denken: ‘In de kerk komen ze toch samen om tot god te komen?’. Ja, dat klopt. Maar in dat uurtje worden naast lezingen van de dominee allerlei kerkliederen, psalmen en gezangen, gezongen. Deze staan gebundeld in een speciaal liederenboek voor kerken. Door middel van deze liederen komt men samen tot god en gaan ze helemaal op in de liederen.

Gospelkoor
Naast het bovenstaande muziekmomentje is er nog een muziekmomentje met betrekking tot de kerk. Ik heb het over een gospelkoor. Van die mooie Afro-Amerikaanse vrouwen met dikke konten die één of meerdere avonden in een week samen allerlei gospel, christelijke muziek die geboren is op de zuidelijke Amerikaanse katoenvelden, zingen.

In Korenslag 2010 zat ook zo’n typisch gospelkoor met die Afro-Amerikaanse vrouwen: ‘Zo! Gospel choir’. Ze waren steengoed! Dus bij deze.


Adios!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten