dinsdag 31 december 2013

Top 2000

Vanaf Kerstmis galmt de top 2000 weer door menig huiskamer heen. Een traditie die elk jaar weer terug komt. Lekker meelallen met de meest oude nummers die er in de Top 2000 te vinden zijn. Heerlijk!

Net als vorig jaar staat Queen met Bohemian Rhapsody op nummer één. Een rapsodisch nummer uit 1975 die onder de fans BoRhap wordt genoemd. In die tijd was het al een hit maar bijna dertig jaar later is en blijft het één van de meest populaire nummers ter wereld. Een leuk weetje over het nummer: … het ‘operakoor’ in het midden werd ingezongen door drie bandleden en uiteindelijk hoor je ruim 180 stemmen. 

2013
Racoon heeft dit jaar goede zaken gedaan met zijn nummer Oceaan. Hij kwam in de Top 2000 binnen op nummer 33. Een top prestatie als je kijkt dat de meeste nummers bij de eerste honderd ruim tien jaar of ouder zijn. Dan mag je trots zijn op jezelf! Of vind jij van niet? Naast Racoon zijn er nog een aantal nieuwkomers uit het jaar 2013. Namelijk:
- Daft Punk met Get Lucky
- Anouk met Birds
- Robin Thicke – Blurred Lines
- Pharrel Williams – Happy
- John Legend – All of Me
- Maaike Oubouter – Dat ik je mis
- Emili Sandé – Read All About Me pt. III



Adios!

maandag 30 december 2013

Elders react to 'twerking'

'Twerking' bereikt ook de ouderen en hoe. Een hilarisch filmpje over hoe ouderen tegen het 'Twerking' aankijken...



Adios!

Als één schaap over de dam is...?!

Kopieergedrag. Iedereen maakt het wel eens mee. Iemand kopieert jou gedrag of doet je na. Bloedirritant noemen wij dit dan. Maar tegelijkertijd kopiëren wij wel het gedag van bekende sterren of maken wij hun videoclips belachelijk door een eigen versie op Youtube te plaatsen. Kopieergedrag zit in onze gene en komt dus ook voor bij muziek

Neem nou het voorbeeld van Miley Cyrus tijdens de MTV VMA’s. In een iets wat pikant pakje treed ze op. Heel de wereld kijkt met open mond hoe miss Cyrus haar ‘twerk-act’ uitvoert op Robin Thicke. Dat schattige meisje is nergens meer te bekennen, maar een hit op Youtube heeft ze wel te pakken en dat niet alleen. Het wordt massaal gekopieerd door jonge meisjes over de hele wereld.
‘Twerking’ is een hit geworden en iedereen neemt het over. Als je op youtube kijkt zijn er honderden dan niet duizenden filmpjes te vinden van meisjes die aan het twerken zijn! Ze kopiëren elkaars gedrag, ook bij muziek.




Een ander voorbeeld is te vinden in videoclips van bekende zangers en zangeressen. Mensen over heel de wereld kopiëren de danspasjes en plaatsen vervolgens het filmpje op Youtube. Zo werd ook de videoclip Single Ladies van Beyoncé gekopieerd door de meest bizarre figuren. Het levert echter wel de leukst filmpjes op, maar of Beyoncé er zelf ook om kan lachen? Dat vraag ik me dan wel weer af.




Kort samengevat zie je dus dat ook bij muziek dat mensen elkaars gedrag kopiëren. Één hit op Youtube is al genoeg om vervolgens door de hele wereld gekopieerd te worden. Als je dan ook nog bekend bent gaat het kopieergedrag van anderen nog net iets sneller.. Ze zeggen ook niet voor niets als er één schaap over de dam is volgen er meer!

Adios!


zaterdag 28 december 2013

Column #5


Underneath the Tree
Zo, de kerstmuziek gaat voor een jaar de zolder weer op. Maar in de top 40 gaan ze nog even verder in de kerstsfeer. De enige nieuwkomer deze week, Underneath the Tree van Amerikaanse Kelly Clarkson, is namelijk een kerstnummer. Een heerlijk vrolijk en swingend kerstnummer die de essentie van Kerst benadrukt.

Kelly Clarkson brak in 2002 door nadat ze de Amerikaanse Idols won. Ze scoorde hit na hit met verschillende nummers. Het nummer wat mij nog altijd het meeste aanspreekt is Because Of You. Het is zo’n eerlijk en puur nummer dat ik er constant kippenvel van krijg. WAUW!

Underneath the Tree is ook zo’n eerlijk en puur nummer. Het gaat over een persoon die dit jaar Kerstmis niet alleen heeft hoeven vieren maar samen met degene van wie hij/zij houdt. Een jaar eerder was hij/zij alleen. It just wasn't the same
. Nu is hij/zij niet meer alleen en voelt ze het ultieme kerstgevoel.

You're here, where you should be

Snow is falling as the carolers sing

It just wasn't the same

Alone on Christmas day

Presents, what a beautiful sight

Don't mean a thing if you ain't holding me tight

You're all that I need

Underneath the tree

Kortom een echt kerstnummer die de essentie van Kerstmis benadrukt: Samen zijn en elkaar liefde geven!



Adios!