woensdag 8 januari 2014

The King of Pop

Michael Jackson! Wie kent hem niet? Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden dat The King of Pop dood gevonden werd in zijn huis. Een schok die over heel de wereld te voelen was. Maar nog altijd is de zanger een groot begrip in de muziekwereld en niet te vergeten de grondlegger van het begrip ‘videoclip’ zoals wij die vandaag de dag kennen.

De kleine Jackson begon lang geleden zijn carrière bij de The Jackson 5. Een klein bandje bestaande uit de vijf gebroeders Jackson. Later ging The King of Pop solo verder. Dit leverde hem vele nieuwe kansen op. Zijn eerste nummer 1-hit was Ben, maar later zouden er nog vele hits van Michael volgen. Hits die ieder op hun beurt uniek waren. Uniek door de opvallende verschijning en videoclips de zanger.

Thriller
De hits van ‘The King of Pop’ gingen gepaard met opvallende videoclips. Hij veranderde de videoclips in kunstwerken door verhalen, danspasjes, special effects en bekende mensen toe te voegen. De bekendste clip is en was Thriller. In die tijd de ‘eerste’ en duurste videoclip en werd door Michael Jackson zelf betaald.
Deze opvallende veranderingen in de videoclips van Jackson veranderde het beeld ten aanzien van videoclips enorm. Voorheen waren het voornamelijk videoclips waarin je de band/zanger(es) zag zingen (bijv. Abba – Waterloo). Je kunt dus eigenlijk stellen dat Jackson de grondlegger is van storytelling binnen de muziekwereld.



Ondanks de vele schandalen die Michael Jackson op zijn naam heeft staan, was het een groot zanger. Een zanger die veel voor de muziekwereld en de mensheid heeft betekend.

Adios!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten