maandag 6 januari 2014

Betekenis...!

We zingen uit volle borst alle liedjes mee. Negen van de tien keer weten we echter niet de achterliggende betekenis/gedachte van de liederen. Een liedje kan dan nog zo lekker klinken, maar de betekenis weten is wel zo handig. Het staat namelijk zo stom als je met je blije hoofd een hartstikke zielig nummer staat mee te blèren, niet?

Songwriters en artiesten zetten niet zomaar wat woorden onder elkaar. Nee, meestal zitten achter deze woorden, die de songtekst vormen, (soms hele diepe) betekenissen.
Wist jij de betekenissen achter de volgende nummers?

Miley Cyrus – Wrecking Ball
Miss Cyrus bracht dit veel besproken nummer uit nadat haar relatie met Liam Hemsworth op de klippen was gelopen. Liam zou haar gesloopt (‘wrecked’) hebben. In de clip is ze naakt te zien om de emotionele schade te benadrukken. In de songtekst heeft ze het ook steeds over de liefde die ze voelde en hoeveel pijn hij haar heeft gedaan.


“I came in like a wrecking ball
Yeah, I just closed my eyes and swung
Left me crouching in a blaze and fall
All you ever did was break me
Yeah, you wreck me”


Beyoncé – If I Were A Boy
In het liedje If I Were A Boy wil Beyoncé de verhoudingen van mannen en vrouwen benadrukken. Mannen denken te kunnen doen wat ze willen (lees: vreemdgaan). Daarnaast benadrukt ze in de tekst dat als zij een jongen was ze wel goed voor de vrouw zou zijn.


“If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be an better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyed”



Emeli Sandé – Read All About It (part III)
In Read All About It gaat het erom dat je je niet moet schamen voor wie je bent. Ook al ben je anders je mag jezelf even goed laten zien/horen. Ze benadrukt dat je je niet moet verstoppen maar je moet gelden!


“You've got a heart as loud as lions
So why let your voice be tamed?
Baby we're a little different
there's no need to be ashamed
You've got the light to fight the shadows
so stop hiding it away
Come on, Come on”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten