vrijdag 3 januari 2014

Muziek uit de schuur


Muziek beoefen je niet altijd alleen. Nee, mensen willen ook muziek met elkaar maken. Samen. Samen is dan ook een belangrijk onderdeel in de muziek, want men wil passies met elkaar delen. Vandaar dat bands en muziekverenigingen/orkesten nog altijd erg populair zijn.

Neem bijvoorbeeld het orkest van André Rieu. Een grote groep muzikanten die met elkaar verschillende walsen ten gehore brengen en het Vrijthof in Maastricht doen laten dansen. Geweldig om te zien hoeveel plezier mensen hebben in het muziek maken. Vooral de uitdrukkingen op hun gezichten spreken boekdelen. André Rieu is een groot man waarbij de passie voor zijn vak van zijn gezicht afstraalt.

Een aantal jaar geleden maakte ik ook nog deel uit van een muziekvereniging: Voorwaarts, een kleine vereniging hier uit het dorp. Het is niet te vergelijken met een orkest als die van André Rieu, maar alsnog is de passie van de mensen te voelen. Elke donderdagavond pakte ik trouw mijn fluit en muziekstukken. Heerlijk anderhalf uur met een hele groep mensen muziek maken. Met elkaar een passie uitoefenen. Oefenen voor die drie concerten per jaar. Heerlijk. Jammer genoeg kost het ook veel tijd en heeft het uiteindelijk moet wijken voor mijn studie.

Ook plaatselijke bands zijn tegenwoordig erg hip. Lekker in de schuur van je ouders oefenen met je bandleden. Geluid vol uit en gas op die lolly! Een heerlijk gevoel lijkt me dat. Train is misschien wel een leuk voorbeeldje van een band die thuis in de schuur is begonnen. Voordat ze doorbraken hadden de mannen allerlei verschillende baantjes om geld bij elkaar te sprokkelen voor een CD. Die CD kwam er en uiteindelijk zijn ze uitgegroeid tot een band van wereldformaat.



Adios!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten