donderdag 16 januari 2014

Vrienden van Amstel live


Vanaf vanavond is Ahoy weer even omgetoverd tot de ‘Amstelkroeg’  van Nederland. Vanavond vindt namelijk de 16e editie plaats van het concert met de leukste vrienden van Nederland. Ik heb het natuurlijk over ‘Vrienden van Amster Live’. Met dit jaar niemand minder dan Guus Meeuwis, Golden Earring, Gers Pardoel en nog vele anderen.

Bij ‘Vrienden van Amstel Live’ horen natuurlijk ook fans. Fans die elk jaar het concert bezoeken, zo vroeg mogelijk in de rij gaan staan om maar voor aan het podium te kunnen staan en alles verzamelen wat bij het concert hoort. Dit zijn menselijke gedragingen die crazy fans vertonen wanneer hun favoriete artiest optreden.

Crazy fans
Toch zijn er nog beruchtere fans dan die van ‘Vrienden van Amstel Live’. Misschien dat je ook al wel kunt raden over welke fans ik het heb. Precies, ik heb het over de tienerfans van onder andere One Direction. Deze zijn zo crazy about the boys dat ze er alles voor over hebben om maar een glimp van de zangers op te vangen, kamers vol hangen met allerlei posters en alles wat te verzamelen valt hebben ze in huis. Ze gaan zelfs zo ver dat  ze daar om 4.00 uur ’s ochtends voor in de stromende regen moeten gaan staan.

Kortom artiesten hebben crazy fans die nog gekkere gedragingen vertonen. Als laatste kan je dan ook nog even genieten van deze gekke fans!




Adios

woensdag 15 januari 2014

'Reclamemuziek'


In de blogpost ‘winkelmuziek’ zagen we al dat muziek tijdens het shoppen een enorme invloed kan hebben op het koopgedrag van mensen. Ook met muziek in reclames spelen organisaties in op het gedrag van mensen. Hoe? Dat ga je nu lezen.

We leven in een tijd waarin het aanbod van de reclame sterk is toegenomen. Voor bedrijven en organisaties is het daardoor belangrijk geworden om de aandacht van de klant te trekken en te behouden. Dit kan door in reclames te spelen met muziek. Muziek trekt namelijk niet alleen de aandacht van de consument. Nee, het zorgt ook dat consumenten bij het horen van het deuntje het merk zullen herkennen waarna vervolgens een attitude ten aanzien van het merk ontwikkelt wordt.

Ain’t No Mountain High Enough
Neem nou de reclame van DHL. Het bedrijf maakt slim gebruik van het nummer Ain’t No Mountain High Enough van Chritina Stürmer. DHL benadrukt met het nummer dat zij een dienst aanbieden die geen grenzen kent, waardoor de reclameboodschap zowel een emotionele betekenis als een inhoudelijke betekenis krijgt. Door goed om te gaan met muziek zal het een positief effect hebben op het koopgedrag van de consument. Bij het horen van het nummer denkt de consument aan DHL waardoor het bedrijf positief in het geheugen blijft hangen. Wanneer de consument vervolgens apparatuur nodig heeft zal zij als eerste denken aan DHL.




Muziek kan in reclames dus een belangrijke bijdrage leveren. Het is een krachtig element om de aandacht van de consument te trekken. Later zorgt het bij de consument voor merkherinnering en merkattitude ten aanzien van het merk/organisatie.

Adios!