donderdag 28 november 2013

Be creative...

Creativiteit. Ieder van ons beschikt ergens over creatief gedrag. De één kan zijn creatieve gedrag echter beter uiten dan de ander. Nu hoor ik je al denken: ‘Wat heeft dit te maken met het thema menselijke gedragingen en muziek?’. Nou alles. Bij muziek maakt men het grootste gedeelte gebruik van dit creatief gedrag, want creativiteit kan muziek zoveel leuker maken dan dat het al is…


Creatief gedrag is niet altijd zo belangrijk geweest bij muziek. Zo was vroeger creativiteit in bijvoorbeeld videoclips nog niet zo belangrijk. Toen ging het voornamelijk om de zang, choreografie of  muziekstuk bij muziek, en ja natuurlijk waren er daar ook enkele uitzonderingen voor. Bijvoorbeeld de videoclip Killers van Michael Jackson. Nu de dag is het belangrijk om creatief gedrag te gebruiken in de muziek zodat mensen, je doelgroep, geboeid blijven.

Kijk nou bijvoorbeeld naar hedendaagse videoclips. Regisseurs trekken alles uit de kast om in één videoclip zoveel mogelijk creatieve creaties te proppen. Kijk nou naar de nieuwe, veel besproken, single van Miley Cyrus (wrecking ball red.). Dat had men echt niet kunnen bedenken wanneer wij mensen niet over creatief gedrag bezaten.
Maar niet alleen regisseurs van videoclips maken er gebruik van, ook muzikanten, zangers en dansers zelf maken gebruik van creatief gedrag wanneer zij bezig zijn met muziek. In expressies, toonhoogten en uithalen maken zij gebruik van dit gedrag.

Niet alleen bovengenoemde groepen gebruiken creatief gedrag om hun performance beter en indrukwekkender te maken. Nee, ook ‘normale’ mensen zoals jij en ik gebruiken dit gedrag bij muziek. Of durf jij te beweren dat je nog nooit onder de douche je eigen versie van jouw favourite song hebt gezongen of je eigen dance moves voor de spiegel staat te bekijken? En terwijl ik dit nu typ schiet mij een briljant voorbeeld te binnen van een man. Een man die zijn vrouw op een creatieve manier ten huwelijk vraagt door middel van muziek. In één woord: GEWELDIG! (waren er maar meer mannen zo romantisch en creatief zoals deze Isaac)



Adios!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten