zaterdag 30 november 2013

Column #1

Hard out here
‘I suppose I should tell you, what this bitch is thinking.’ Zo begint de nieuwste single Hard Out Here van Lily Allen. Een liedje over het harde bestaan van een bitch, een liedje met maar weinig inhoud en de inhoud die voor veel meiden in de wereld de werkelijkheid is.

Maar eerlijk is eerlijk. Hoewel het geen hoogstaand liedje is, heeft het liedje wel een lekker deuntje. Een deuntje dat snel in je hoofd blijft zitten en waardoor jij en ik het straks onder de douche mee staan te blèren. Want wees nou eens eerlijk de meest zinloze nummers zijn wel het leukste om mee te zingen!

donderdag 28 november 2013

Be creative...

Creativiteit. Ieder van ons beschikt ergens over creatief gedrag. De één kan zijn creatieve gedrag echter beter uiten dan de ander. Nu hoor ik je al denken: ‘Wat heeft dit te maken met het thema menselijke gedragingen en muziek?’. Nou alles. Bij muziek maakt men het grootste gedeelte gebruik van dit creatief gedrag, want creativiteit kan muziek zoveel leuker maken dan dat het al is…

dinsdag 26 november 2013

Het gedrag!

Voordat ik daadwerkelijk in mijn blogs in ga op menselijk gedrag en muziek, ga ik eerst eens wat dieper in op het begrip menselijk gedrag alleen. Want wat houdt gedrag eigenlijk in en hoe wordt gedrag bepaald? Van Dale beschrijft het begrip als volgt:


Gedrag bestaat dus uit gedragingen van mensen die bewust of onbewust geproduceerd zijn. De verschillende soorten gedragingen van mensen zijn georganiseerd in gedragssystemen, groepen handelingen die samen met elkaar hangen een gemeenschappelijk doel hebben of die elkaar in vaste volgorde opvolgen, en deze zijn op hun beurt georganiseerd in gedragsketens. 

Het gedrag van mensen wordt bepaald door ons endocriene systeem, een systeem bestaande uit klieren en hormonen, en het zenuwstelsel. Maar daarnaast wordt het gedrag van mensen ook bepaald door erfelijke factoren en door omgevingsfactoren.

Zo, de gedragsles van vandaag hebben we ook weer gehad. Later in mijn blogs zullen we een keer wat dieper ingaan op menselijk gedrag en muziek. 

maandag 25 november 2013

Bloggen... daar gaan we dan!

Schrijven is altijd al één van mijn grote passies geweest. Van kleins af aan heb ik van alles geschreven: werkstukken, verhalen, krantenberichten, columns en noem ze maar op. In de wereld van het bloggen heb ik me echter nog nooit begeven. Maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Met mijn blog 'menselijke gedragingen & muziek' maak ik mijn debuut in de wereld van bloggers.

Over mijn tweede grote passie zal deze blog gaan: Muziek. Nee, niet over muziek in het algemeen maar over menselijke gedragingen en muziek. Mensen zijn zich namelijk vaak niet bewust van hun gedrag wanneer ze muziek horen of bespelen. Want hoe beïnvloed muziek het menselijke gedrag? Welke menselijke gedragingen (emoties) komen voor bij muziek? Deze onderwerpen en vele anderen zullen de revue passeren in mijn blog over menselijke gedragingen & muziek.

Enjoy!